Fermentované produkty získaly certifikát

O tom že nás práce baví, svědčí například i nedávno získané ocenění Vysočina regionální produkt za masné výrobky trvanlivé fermentované z roku 2021 a to Lovecký salám, Poličan Stejskal, Stejskalova tyčinka. Jedná se převážně o ruční výrobu. 100 g výrobku je vyrobeno ze 130  g masa, které pochází právě z Vysočiny „což je velmi sympatické, přibližuje předsedkyně hodnotící komise Marie Černá jeden z důvodů, proč jsme se jim rozhodli certifikát udělit.“ Charakteristickým znakem jednoho z oceněných výrobku je obdélníkovitý tvar loveckého salámu. Výrobní proces salámů i tyčinek trvá 4 týdny, při poslední části zrání trvající 3 týdny, dostává salám svou výjimečnou jemnou chuť, vůni a vláčnost. Certifikační komise byla zřízena jako nezávislý orgán, který posuzuje žádosti o udělení značky VYSOČINA regionální produkt. Komise má 17 členů, vybraných z řad výrobců z kraje Vysočina a jiných subjektů působících v tomto regionu (kraj, profesní komory a svazy, Místní akční skupiny a další místní organizace apod.).

Novinky

Holandský řízek

13.4.2022 Začali jsme vyrábět hotové Holandské řízky více...

Naše fermentované produkty získaly certifikát

5.4.2022 V rode 2021 jsme zvítězili v krajské soutěži Regionální produkt. více...

Zauzená žebírka pečená na kmíně ocenění

1.4.2022 Naše novinka - zauzená žebírka pečená na kmíně - byla oceněna v krajské soutěži. více...