Fermentované produkty získaly certifikát

O tom že nás práce baví, svědčí například i nedávno získané ocenění Vysočina regionální produkt za masné výrobky trvanlivé fermentované z roku 2021 a to Lovecký salám, Poličan Stejskal, Stejskalova tyčinka. Jedná se převážně o ruční výrobu. 100 g výrobku je vyrobeno ze 130  g masa, které pochází právě z Vysočiny „což je velmi sympatické, přibližuje předsedkyně hodnotící komise Marie Černá jeden z důvodů, proč jsme se jim rozhodli certifikát udělit.“ Charakteristickým znakem jednoho z oceněných výrobku je obdélníkovitý tvar loveckého salámu. Výrobní proces salámů i tyčinek trvá 4 týdny, při poslední části zrání trvající 3 týdny, dostává salám svou výjimečnou jemnou chuť, vůni a vláčnost. Certifikační komise byla zřízena jako nezávislý orgán, který posuzuje žádosti o udělení značky VYSOČINA regionální produkt. Komise má 17 členů, vybraných z řad výrobců z kraje Vysočina a jiných subjektů působících v tomto regionu (kraj, profesní komory a svazy, Místní akční skupiny a další místní organizace apod.).

Novinky

Dovolená 2023

14.7.2023 Ve dnech 31.7. - 6.8. 2023 bude ZAVŘENO z důvodu dovolené. více...

Holandský řízek

13.4.2022 Začali jsme vyrábět hotové Holandské řízky více...